Vložil zase jeden otrávený (bez ověření), 29. Červen 2021 - 3:24
Ani z DZ k novele z 7/2020 neplyne, že by mělo jít o děj JEN PŘI PŘEVODU ale jde o úkon po skončení zúčtovacího období. Ono si stačí srovnat znění před a po novele:
§1186/1 NOZ ve znění do 30.6.2020
Při převodu vlastnického práva k jednotce nevzniká osobě odpovědné za správu domu povinnost příspěvky na správu domu ke dni účinnosti převodu vypořádat.
§1186/1 NOZ ve znění od 1.7.2020
Při převodu vlastnického práva k jednotce nevzniká osobě odpovědné za správu domu povinnost vypořádat příspěvky na správu domu a zálohy na plnění spojená nebo související s užíváním bytu.

Prostě před novelou 7/2020 platilo JEN PŘI PŘEVODU. Ale po novele se časový rozměr vytratil, a Ďáblův chomutovský advokát to ví lépe než Justík (ať již je „Justík“ kdokoli).

A já bych dokonce řekl, dokud to nějaká MMR-trubka nedá zase do cajku (erga omnes) nebo SOUD (inter partes) tak rigidně platí, že nabyvateli (příjemci služeb) v následujících letech vůbec není ex lege povinnost vypořádat „zálohy na plnění spojená nebo související s užíváním bytu“ (§7 zák. 67/2013) právě proto, že jak chytře to je vyloučeno stávajícím zněním §1186/1 NOZ.

Kdo by chtěl oponovat a tvrdit, že „PŘI PŘEVODU“ neznamená „PO PŘEVODU“, pak je třeba vědět, že jednatel Dospry má sice IQ pod hranicí chudoby, v tomto případě se mu IQ ↑ ale EQ ↓. Jak jsem již psal, Čára se rád soudí a nějaké prohry se nebojí, protože tu zaplatí tupé ovčí stádo. (bere-li tu někdo sázky na to, že „Milena Pušová“ podá žalobu … kolik je kurs? :):))

Děkujeme za dobrou úřednickou práci šimpanzů z MMR. Haleluja.


Pokud někoho zajímá „cui bono“ nynější znění §1186/1 NOZ – mailněte na MMR odkud tento hnusnej polotovar (jeden by řekl komančský KD-čko), vylisovali.

takže tak

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.