Vložil Justitianus, 20. Červen 2021 - 10:50

POZOR! Radka2222 zde píše nesmysly (které někde opsala, ale zatajila odkud opisovala). Nevyzná se v problematice. Žádný souhlas stavebního úřadu není potřebný, a už vůbec ne souhlas ERÚ.

Dobíjecí bod ve společné garáži není stavbou! Je to výrobek podle zákona č. 22/1997 Sb. Tento výrobek neplní funkci stavby a nespadá do režimu stavebního zákona. Bude pouze viset na zdi. Jeho instalace není předmětem územního řízení ani stavebního řízení.

Viz https://www.agentura-api.org/…stanicim.pdf.


Instalace dobíjecího bodu/dobíjecí stanice elektromobilů ve společné garáži může však mít vliv na zatřídění tohoto požárního úseku do stupně požární bezpečnosti (SPB). To je úplně jiná problematika podle jiného zákona (zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně).

Podrobnosti sdělí Hasičský záchranný sbor. Ale pozor! Hasiči si často vymýšlejí technická opatření, která nejsou nutná; jen by jim usnadnila život (elektrická požární signalizace, termokamery, připojení na pult centralizované požární ochrany, …). Je tedy třeba být ostražitý a kontrolovat zda jejich požadavek má oporu v účinné legislativě, případně v platných technických normách.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.