Vložil Justitianus, 22. Květen 2021 - 12:29

Icare, žádné revize komínů se neprovádějí. Máte nesprávné informace, nebo možná SVJ nehospodaří řádně a vyhazuje peníze za nepotřebné činnosti. (Kominík určitě neprotestuje, když dostane zakázku na zcela zbytečnou práci.) Revizi komínu by bylo nutné provést po komínovém požáru.

S čistěním komínů je to také úplně jinak. Služba „provoz a čištění komínů“ se podle zákona hradí podle počtu VYUŽÍVANÝCH vyústění do komínů. Takže už pár let byste neměla hradit vůbec nic. Je pouze Váš problém, že platíte za službu, kterou neodebíráte. S vlastnictvím komínů to vůbec nesouvisí.


Pokud jde o okno/dveře, ujasněte si kdo je podle prohlášení vlastníkem výplní stavebních otvorů. Máte v tom naprostý zmatek.

Pokud jsou společné, pak rozhodující je zda SVJ (jako osoba pověřená správou domu) nějak průkazně protestovala když bylo okno nahrazeno dveřmi. Jestliže ani žádný spoluvlastník se neozval a SVJ nenařídilo uvést vše do původního stavu, pak je vše v pořádku. Pouhé nahrazení jednoho okna jiným oknem (nebo dveřmi) nemá za následek změnu vlastnictví výplně stavebního otvoru!

Je třeba respektovat zákon. Vlastník bytu se ujal cizí záležitosti bez příkazu a dovedl ji až do konce; měl zákonem uloženu povinnost převést vše, co při tom získal, osobě, jejíž záležitost obstaral. Dveře jsou tedy společné, jestliže bylo společné to okno. Viz § 3010 a § 3011 zákona č. 89/2012 Sb..

V tomto je váš předseda naprosto popleten.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.