Výměna oken

Vložil Icare (bez ověření), 22. Květen 2021 - 11:15 ::

Dobrý den,

mám dvě otázky na VÝMĚNU OKEN.

  1. bývalí majitelé mého bytu vyměnili na vlastní náklady okno za dveře (vstup na zahradu). Předseda si myslí, že tím se ty dveře staly majetkem bytu a SVJ tak nemá jejich výměnu platit, v čemž nevidím žádný právní základ. Bylo tam okno a to b SVJ platit muselo, rozdíl ceny mezi dveřmi a okny je 1600 Kč. Myslím si, že jsou dveře stále majetkem SVJ a SVJ má tedy výměnu normálně zaplatit. Ze společných peněz se platí čištěí a revize komínů a já si v roce 2019 komín zrušila, nicméně je to společná část a tak se to platí i z mých peněz a už se více než 1600 ušetřilo za revize a čištění mého komínu.
  2. Je tu 6 bytů. Moje okna i dveře do zahrady šíleně profukují, mám ledové zdi, parapety i podlahu v okolí 1 metru od dveří i oken. Navíc mám pod okny a dveřmi v zimě každé ráno kaluže vody, mokré ručníky, musím utírat minimálně 3× denně, což po návratu do kanceláře nebude možné a navíc se takto nedá žít. Už mi tento stav zničil jeden dubový parapet, dřevěná lišta u dveří už taky zčernala, dubová podlaha je neustále vlhká. Znehodnocuje mi o tedy byt, je tu zima, protopím spoustu peněz a pořád sbírám vodu. 3 lidi z domu byt pronajímají a byty jsou jim tedy ukradené. Oni tam nebydlí, takže je to netrápí. Jak postupovat, pokud SVJ výměnu oken neschválí? Já už takto žít nemůžu, okna si vyměním tak nebo tak. Klidně si to sama zaplatím, ale vyjde to na cca 38 000 a ty SVJ nenechám, už jsem tu platila několik věcí, které měli platit oni.

Děkuji za rady!!

Moc děkuji za rady.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.