Vložil Justitianus, 18. Květen 2021 - 21:18

Pane „kontrola (bez ověření)“, hned zkraje je nutno říci, že v domě máte totální bordel v rozúčtování. Navíc porušujete zákon.

  • Služba „centrální příprava teplé vody“ podle § 3 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb. není v domě vůbec poskytována, přesto se SVJ tváří jako by ji poskytovalo.
  • Služba „vytápění“ není v domě vůbec poskytována, přesto se SVJ tváří jako by ji poskytovalo.
  • Jedinou službou, kterou SVJ skutečně poskytuje, je služba „dodávka tepla“. Tato dodávka tepla se uskutečňuje přes bytové kalorimetry. Co se s teplem děje uvnitř bytu = to nikdo netuší, kalorimetr to nepoví a právnické osobě SVJ do toho vůbec nic není.
Logická a fyzikálně čistá možnost je rozúčtovat podle náměrů bytových kalorimetrů. Nesnažte se zoufale oddělit neoddělitelné: ve vašem domě nelze rozlišit náklady na vytápění od nákladů na přípravu TUV v bytech.
Pokud chcete za každou cenu mít v domě komunismus, pak tedy rozúčtujte náklady na teplo paušálem, stejnou částkou na metr čtvereční každého bytu. A rázem ušetříte za metrologické ověření zbytečných kalorimetrů.

Cokoliv jiného než tyto dvě možnosti – to je zmatek a ničím nepodložený nesmysl. Vaše rozúčtování je – jak se říká – „vycucané z prstu“. Nedělejte ty tanečky s nějakým dělením 40%, 60%, a znovu 40%, 60% atakdále. Čeho tím chcete dosáhnout?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.