Hrubá nespokojenost v rozúčtování tepla, není prostor pro reklamaci.

Vložil Ing. Milan Švarc (bez ověření), 18. Květen 2021 - 8:31 ::

Bydlím v bytě 1+1 v 8 patrovém panelovém domě. Celkem se chovám rozumně a přiměřeně co se vytápění týče. Žádné extrémní větrání, přetápění atd. Panelák je zateplený, lodžii mám zasklenou, dveře jsou izolované koženkovou izolací. V bytě mám dva malé radiátory opatřené rádio snímači a ventily.
Mé průměrné spotřeby tepla jsem několik roků akceptoval a těšil se z vrácených peněz v průměru 2000 Kč. Zálohy na teplo atd. se nemění několik let. Problém nastal až nyní. Doslal jsem vyúčtování nákladů za rok tedy 01.2020–12.2020 s nedo­platkem –3025 Kč! Jak je zřejmé, rozdíl oproti předcházejícím rokům je cca-5000Kč.

Tedy opravdu nevím, jak jsem to dokázal!? Kdyby šlo o rozdíl řádově ± 10 % bylo by to „uvěřitelné“. Jen ještě dodávám, že naprosto stejné byty (!), ve stejné stoupačce mají úspory a přeplatky kolem +2000 Kč. Myslím, že tohle je do nebe volající arogance Stavebně bytového družstva Vsetín.

Má reklamace nebyla uznána. Hluboce mne to zasáhlo, protože prostá logika takovou možnost zásadních rozdílů rozúčtování tepla vylučuje. Bohužel nevím co dál. Kam se obrátit se stížností. Nerad bych se dočkal příští rok stejné nepravosti. S pozdravem : Milan Švarc

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.