Vložil Zdeno (bez ověření), 7. Květen 2021 - 8:39

Děkuji, tedy ano, platí co jsem uvedl, (korekční) koeficient možná upraví nějaké to číslo, ale stále by asi nebyl tak „malý“ aby se pro jednotku neuplatnila úprava (alespoň ne za r.2019, za 2018 by to už možná vyšlo). A na reálný odběr tepelné energie to nemá vliv už vůbec žádný… (zde souhlasím s Vámi, že je to tak trochu „komunizmus“).

Jinak skla v té jednotce by měla být dvojitá, s U skla = 1,3 W/m2K. Což není úplně špatný parametr, problém je v tom „m2“ že je tam toho skla hodně. A také další ochlazované zdi. Celá jednotka je 1 místnost (malou místnůstku pro WC nepočítám).

Projekt pro topení s určením tepelných ztrát vypracován byl pokud vím, podle toho se také stanovoval výkon jednotlivých radiátorů. Proč z toho nevypadli nějaké další korekční koeficienty nevím (možná právě kvůli měření kalorimetry…). Koeficienty na započitatelnou plochu by měly být aplikovány (pak by tedy ale měl vyjít trochu lepší výsledek na 1 m2 než vyšel, takže toto zkusím ověřit).

Abyste mohli uplatňovat meze –20% a +100% (tedy 80% a 200% podle vyhlášky), musíte mít napřed pořádek v korekčních koeficientech a v koeficientech výkonů radiátorů.

Pokud bych Vás prakticky citoval, tak bych poprosil o „celostátně platný právní předpis“, který stanovuje tuto „podmínku“. Já vím jen o vyhlášce č. 269/2015 Sb., kde je (aspoň podle mne) povinnost dodržet uvedené meze dána obecně, bez ohledu na cokoliv…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.