Vložil Justitianus, 6. Květen 2021 - 12:30

Zdeno, pokud máte takovéto rozdíly v nákladech na 1 m2, pak to znamená že jsou nesprávně (fušersky) stanovené koeficienty. Odpovídá za to SVJ jako poskytovatel služby.

Tomu pánovi by se vyplatilo dvojité zasklení výloh, kdybyste ho nedotovali. Takto se jen zachovává stav, kdy jednotka je nedostatečně izolovaná a on není nijak motivovaný aby s tím něco udělal.

A mimochodem:
Jestliže jsou na vstupu do každého bytu/nebytu kalorimetry, pak nic nebrání aby SVJ poskytovalo namísto služby „vytápění“ službu „dodávka tepla“, která se hradí pouze podle náměrů kalorimetrů (to jest bez korekcí a bez koeficientů). V tom případě bude SVJ odběratelem služby „dodávka tepla“ pro společné prostory domu a pro ztráty v rozvodech tepla uvnitř domu. Tuto část nákladu rozúčtuje jako základní složku podle spoluvlastnických podílů (nikoliv podle započitatelných podlahových ploch).

V tom případě si každý zaplatí teplo které odebere, takže byty/nebyty v nevýhodných polohách budou hradit podstatně víc.

V právních státech na západ od ČR je takové hrazení nákladů běžné, na nějaké korekční koeficienty se tam nehraje. Ovšem zvýšený náklad na provoz takového nadměrně proskleného bytu je předem známý, takže se samozřejmě odráží v kupní ceně toho bytu.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.