Vložil Obdivovatel (bez ověření), 5. Květen 2021 - 19:23

Konečně střízlivý pohled a bez urážek.
Souhlasím s vámi z větší části. Ten případ s rohovým bytem by neměl nastat se správně nastaveným polohovým koeficientem. A pokud jsou okolo šetřílci, kteří vůbec netopí, nebo dokonce prázdná jednotka, tak samozřejmě musí topit víc, ale nevěřím 200%. Ale hlavně právě proto je určena ta horní hranice. To Justimu naprosto uniklo.
Já mám v ložnici pořád okolo 16, přitom topení je 365 dní v roce vypnuto a většinou celou noci větrá. Kromě největších mrazů i v zimě skoro pořád. Nikdo mě nemůže nutit topit, ani nevětrat, když se mi spí líp v chladu. Větrám, neplýtvám, prostě se naměří nula a zaplatím těch 80%.
Máme v domě taky dva případy, kteří standardně překračují 200%. Takže ano, možné to je. Jedni říkají, že mají rádi teplo a topí naplno. Jejich volba. Vytápějí i okolní byty, tak je spravedlivé jim tu spotřebu na těch 200% snížit. Přeci nebudu nikoho fízlovat, jestli má rád teplo, pěstuje marjánku, nebo hodně větrá. Vyhláška ale stanoví, že to, co je nad 200%, se rozdělí ostatním. Tak to tak děláme. Rozhodně nebudu nikomu radit, aby porušoval vyhlášku, jako Justi. Jeho argumenty jsou naprosto mimo. Kdyby bylo úmyslem zákonodárce, aby někdo zaplatil veškero spotřebu, tak by nestanovil žádnou hranici. Nemá přeci žádný smysl, stanovit nějakou hranici, počítat průměrné spotřeby, počítat překročení a pak to nechat zaplatit, jako jinou položku. To by stačilo, žádné hranice nestanovit a zaplatilo by se totéž rovnou. A hlavně by tam nebylo napsáno, že se to má rozdělit těm ostatním. Justi tu nabádá, aby se porušovala vyhláška a toho, kdo s ním nesouhlasí, bezostyšně uráží. Mě to jeho chování nesmírně vytáčí. Napřed urazí a pak někdy možná i poradí.
Já bych v takovém případě doporučil žádné překročení neplatit a čekat na žalobu. Tu bych vyhrál naprosto jistě.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.