Vložil Justitianus, 4. Duben 2021 - 9:31

pan Neugebauer zde opět píše lži. Nikoliv lži vlastní, ale lži které sesbíral na internetu. Opakuji, že hasičům jde o kšefty. Pokud dokážou přesvědčit statutáry v SVJ, že odpovědnost nese SVJ, budou je pokutovat za každou chybu. Ale jakmile by museli přiznat, že odpovědnou osobou je podle § 2 odst. 2 zákona vlastník domu, pak pokutovat nemohou. Vlastník domu není ani ministerstvo, ani právnická osoba, ani podnikající fyzická osoba.

Pan Neugebauer bojuje zuřivě, ale bez argumentů. Dokonce popírá ty části zákona, které se mu nehodí. Jde jen o prachy. Proberu postupně čtyři „argumenty“, které zde uvedl.


První odkaz
Zpracoval Milan Zvára, Argos – požární servis, Praha 8. Tedy tím se živí. Má finanční zájem na tom, aby se mu od SVJ sypaly peníze. Stejně jako pan Neugebauer lže a vůbec se nezmiňuje o § 2 odst. 2 zákona. Ani slovem se nezmiňuje o třech základních skutečnostech:

  1. že právnické osoby plní povinnosti na úseku požární ochrany pouze v prostorách, které užívají ke své činnosti;
  2. že tam, kde se setkávají v prostorách činnosti více osob, je odpovědnou osobou vlastník domu;
  3. že povinnosti se vlastník domu zbaví jedině tak, že sjedná soukromoprávní smlouvu s jinou osobou.

Druhý odkaz
Opět manipulace a lživé údaje. Text HZS se sice zmiňuje o § 2 zákona, ale už neuvádí ty podstatné skutečnosti, které toto ustanovení obsahuje – to jsou body 1, 2, 3, obsažené v § 2 odst. 2 zákona. Takže stále stejné lži jako přes kopírák.

Třetí odkaz
Stejné lži, stejné „náhodné“ vynechání obsahu § 2 odst. 2 zákona. Ani slovem není zmíněna smlouva s vlastníkem domu, na základě které by se SVJ teprve stalo osobou odpovědnou za povinnosti na úseku požární ochrany.

Čtvrtý odkaz
Neugebauer nezklamal. Vybral text odkudsi z internetu. Pan Sviták nemá s požární prevencí nic společného, podniká v energetice. Text nemá žádnou právní váhu, ostatně to odněkud zčásti opsal – nejspíš zas od hasičů. Je to opět mlžení a lhaní jako přes kopírák: Zatajuje existenci § 2 odst. 2, zatajuje skutečnou odpovědnou osobu, kterou podle zákona je vlastník prostor. Zatajuje nutnost sjednat smlouvu s vlastníkem prostor. Zatajuje skutečnost, že SVJ vůbec neužívá společné prostory domu (snad kromě té kanceláře ve sklepě).


Tomáš Neugebauer musí mít hroší kůži, když zde opakuje ty lži stále dokola, i když ví že v zákoně je uvedeno něco úplně jiného. Naštěstí si to můžeme všichni v zákoně přečíst a lháře lehce usvědčit.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.