Vložil Justitianus, 2. Duben 2021 - 20:55

Pane Vlastníku domu, plně s vámi souhlasím. Dal jste jednoduchý a srozumitelný příklad. SVJ provozuje správu domu např. v kanceláři SVJ, pokud takovou kancelář v domě má přidělenu. Neužívá však ke své činnosti všechny společné části domu.

Tvrdit že SVJ užívá celý dům k provozování činnosti je stejně absurdní jako tvrdit, že když jsem předal své auto do autoopravny, znamená to že autoopravna může můj vůz užívat k provozování své činnosti. Mechanici si budou s mým autem jezdit do práce a z práce, případně přivezou nějaký materiál, plechy, barvy a náhradní díly …

Je to stejný nesmysl jako tvrzení že SVJ (pouhá osoba pověřená správou cizího majetku) užívá dům k provozování své činnosti.

Navíc nesmíme zapomenout, že SVJ v rámci výkonu správy opakovaně zve do společných prostor domu různé opraváře, údržbáře výtahu, odečítače, úklidovou službu. Často jde odlouhodobé sjednané smlouvy. To všechno jsou právnické osoby nebo podnikající fyzické osoby, které v domě provozují svou činnost. Takže opět se nabízí závěr podle § 2 odst. 2 věta třetí.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.