Vložil Justitianus, 31. Březen 2021 - 6:10

Pane Novotný, Vy jste začal tuto diskusi s tím, že chcete změnu spoluvlastnických podílů. Vysvětlil jsem Vám podrobně postup jak se mění prohlášení, jaké kroky budou nutné po získání písemného souhlasu všech, a kolik to celé bude stát.

Ale Vy teď píšete naprosto chybně: „… do fondu oprav [se] odvádí částka za m2 podlahové plochy“. To je nepravdivé a nesmyslné tvrzení. Vy jste ty odpovědi nečetl, nebo je nechápete.

Uvažujete o tom zda úpravy bytů byly „černou“ stavbou. To je úplně jiná problematika, která nijak nesouvisí se změnou spoluvlastnických podílů v prohlášení. Mimochodem: Podle § 1175 zákona č. 89/202 Sb. platí, že vlastník jednotky má právo svobodně spravovat, výlučně užívat a uvnitř stavebně upravovat svůj byt. Takže zvětšení nějakého ochozu, nebo i stavební oddělení části místnosti uvnitř bytu je obecně přípustné (při dodržení stavebního zákona, pokud nezasáhne do společných částí, nebo neomezí jiného vlastníka jednotky). Napsal jsem k tomu podrobně kde je uložena aktuální stavební dokumentace stavby a kdo je odpovědný za její uchování a aktualizace.

A do třetice – zase začínáte psát o hluku. To už je třetí odlišné téma. Už jsem Vás přece požádal, abyste se držel tématu. Vyzval jsem Vás, ABYSTE SI K NOVÉMU TÉMATU OTEVŘEL NOVOU DISKUSI. Je na tom něco nejasného?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.