Vložil Justitianus, 19. Březen 2021 - 14:12

Pane tazateli Kruppe, s potěšením odpovídám na rozsáhlý soubor Vašich otázek. Dnes to bude zdarma. Odpovědi pro Vás vypracoval pan Holmes, a nechtěl za to ani penny.
 


Nezanikne náhodou jedna jednotka?
Vynikající postřeh, milý Watsone. Zanikne.

Nevzniknou dvě jiné jednotky?
Opět správně. Udivujete mne, Watsone. Jindy nebýváte tak bystrý.

Kde budou zapsány nové jednotky, když ne v PV?
Budou zapsány v PV. Víte, to už tak u jednotek bývá. Neomylně jsem to poznal ze zbytků jílu na podrážkách pachatelových bot. Nu, Vy se snad domníváte něco jiného?

Jaký majetkový podíl budou mít tyto jednotky?
Nebudou mít žádný podíl, protože to nejsou osoby. Věc nemůže „mít podíl“.

Kde berete jistotu, že jejich podíl bude součtem podílů zaniklé jednotky? (majetkový podíl přeci nemusí být dán jen velikostí jednotky).
Jistotu nemá nikdy nikdo, milý Watsone. O tom se přesvědčil i můj úhlavní nepřítel profesor Moriarty při našem střetnutí u Reichenbašských vodopádů. Prostě předpokládám, že tazatel je osobou s rozumem průměrného člověka podle § 4 zákona č. 89/2012 Sb.. Proto navrhne právě takovou změnu prohlášení jakou jsem mu poradil. Byl by blb, kdyby se pokoušel o něco jiného.
(1) Namísto nadpoloviční většiny by totiž musel získat souhlasy všech.
(2) A také by platil desítky tisíc Kč za zbytečné změny všech jednotek.
Nu, ovšemže nemám žádnou jistotu, že se zachová v souladu se zdravym rozumem a nikoliv jako blb. Ale stejně tak není jasné proč ti, kteří mu zde radí neprůchodné a předražené řešení, očekávají že se naopak zachová jako blb a zařídí se podle jejich nesmyslných a nepraktických rad.

Kdo rozhodne o změně PV, když ne vlastníci?
Nejste sice geniální, milý Watsone, ale máte neobyčejnou schopnost genialitu podněcovat. O změně PV rozhodnou vlastníci jednotek podle § 1169. Neříkejte, že jste něco takového alespoň netušil.

Skutečně taková změna není zásah do práv ostatních vlastníků i kdyby se jejich podíl neměnil?
Nic Vám nebrání abyste zde uvedl o jakou změnu práv či povinností by se mělo jednat. Naslouchám Vám. Máme čas než paní Hudsonová upeče ta holoubátka. A já si mezitím připravím malou dávku opia.

A je 100% jisté, že se změnou PV nezmění?
Samozřejmě se změní. Jedna jednotka zanikne, dvě jednotky vzniknou. Možná je to počínající skleróza, Watsone, ale to už jste přece napsal Vy sám na samém počátku.

Víte, jak se počítá velikost jednotky?
Nevím, Watsone. Ani Vy to nevíte. Protože ani jeden z nás dvou netuší zda jde o jednotku(1994) nebo o jednotku(2012). Ostatně je to naprosto bezvýznamné pro náš případ.

Je skutečně jisté, že se stavební úpravou součet velkosti jednotek nezmění?
Zbytečný dotaz, Watsone. Pokud jde snad o jednotku(1994), pak její plocha je dána součtem ploch místností, a tyto plochy se nezmění přerozdělením místností mezi dva byty: součet ploch obou bytů se bude přesně rovnat ploše původního bytu. A pokud snad jde o jednotku(2012), je to ještě jednodušší: spoluvlastnické podíly nemají pevně danou spojitost s plochami bytů. Záleží pouze na tom co o spoluvlastnických podílech bude uvedeno v novém prohlášení.

Co plocha obvodových zdí, která se do velkosti jednotky nepočítá?
Ta Vás pozdravuje, milý Watsone, a vzkazuje že při určení spoluvlastnických podílů vůbec nezáleží na nějaké ploše obvodových zdí. Příště se polepšete. Pochopil to dokonce i inspektor Lestrade, takže to určitě není nijak složitý problém. Dokonce o tom psali minulý měsíc v nedělní příloze Timesů.

A to už se vůbec neptám, co se stane, až bude jedna z jednotek prodána.
Skvělá dedukce. Je dobře, že se na to neptáte, protože do toho Vám vůbec nic není, milý Watsone. Tak snad abychom se věnovali důležitějším věcem: Mohl byste se prosím podívat do jídelny, zda už paní Hudsonová donesla na stůl ta pečená holoubata?

Sherlock

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.