Vložil Zdenek 22, 11. Březen 2021 - 8:29

Pane Justitianus,

zjevně nerozlišujete mezi právem svolat shromáždění a důvodností jeho svolání. To, že zákon stanoví, kdo a za jakých podmínek má právo svolat shromáždění, ještě neznamená, že svolavatel může svolat shromáždění, aniž by k tomu měl důvod, aniž by oznámil, o čem shromáždění bude rozhodovat.

Ano, shromáždění se musí konat jednou ročně a jednou ročně vždy existují „hlasovatelné“ důvody k jeho svolání – viz § 1208/c NOZ.

Jen idiot svolá shromáždění, aniž by oznámil jakýkoliv „hlasovatelný“ důvod k jeho konání. V případě tazatele Mardoc nemůže být důvodem ke svolání shromáždění „nedostatečný úklid společných prostory“. Jen idiot svolá nedůvodně shromáždění, a bude si myslet, že bude usnášeníschopné, když neoznámí žádné záležitosti k rozhodování. Jen osoba ne příliš bystrého rozumu se účastní takového shromáždění, které nemá na pořadu žádné záležitosti k rozhodování.

Pane Justitianus, vy byste se takového shromáždění zúčastnil nebo dokonce takové shromáždění svolal, kdybyste alespoň s dalším jiným vlastníkem měl k tomu (jen) právo?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.