Vložil Justitianus, 11. Březen 2021 - 11:37

Inu, hlupáci se najdou v každé diskusi.

Grici, Logik a Jiňa neznají zákon, proto jsou směšně popleteni. Docházejí pak k absurdním a nesprávným závěrům. Ušlo jim totiž, že zákon hovoří jednoznačně o podnětu vlastníků jednotek, kteří mají více než čtvrtinu všech hlasů, nejméně však dvou z nich; neučiní-li to, svolají tito vlastníci shromáždění k zasedání na náklad společenství vlastníků sami.

Podání podnětu podle § 1207 je bezpochyby právním jednáním osob. Jde o projev vůle osob které vyzývají ke svolání shromáždění, adresovaný právnické osobě SVJ.

  1. Podle § 17 zákona č. 89/2012 Sb. platí, že práva může mít a vykonávat jen osoba. Je notorietou, že osoba existuje a vykonává práva pouze jednou (bez ohledu na to kolik věcí vlastní a kolikrát se podepsala na nějaký papír). Jestliže tatáž osoba učiní tentýž projev vůle vícekrát (opakovaně), pak jde stále o jednu osobu a o jedno právní jednání.
  2. Osoba vlastnící dvě jednotky (nebo více jednotek) je jedna osoba, bez ohledu na to kolik jednotek vlastní. I kdyby tento vlastník podepsal podnět vícekrát, je stále jen jednou osobou, která právně jedná sama za sebe jako jedna osoba.
  3. Podle § 1207 platí, že k platnosti podnětu se (mimo jiné) vyžaduje, aby právně jednaly nejméně dvě osoby, které dohromady vlastní alespoň čtvrtinu podílů. Obě podmínky musí být splněny kumulativně. Podnět nesplňující zákonnou podmínku (nepodaný nejméně dvěma osobami) je tedy neplatný a nemá právní účinky, které zákon s podáním podnětu podle § 1207 spojuje.

Jiňa také chyběl v první třídě, kdy se probíralo počítání s celými čísly do destky. Že by zarděnky, nebo úporný průjem?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.