Souhlas SVJ

Vložil Karel Uhlicek (bez ověření), 4. Březen 2021 - 11:23 ::

Dobry den, potreboval bych udelat jasno v hojne pouzivanem „potrebujete souhlas SVJ“. SVJ (spolecenstvi) je nejvyssim organem.

Statutarni organy mame:

  1. shromazdeni
  2. vybor

Ve stanovach mame uvedeno: „Společenství dále zajišuje se souhlasem všech členů společenství změny stavby (nástavby, přístavby , příp. rekonstrukce a modernizace) a změny v užívání stavby. K prijeti usnesení o podstatných změnách týkajících se společných části domu je rovněž zapotřebí souhlasu všech vlastníků jednotek. Jde-li o modernizaci, rekonstrukci, stavební úpravy a opravy společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas třičtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek.“

Takze pokud potrebuji stavebni upravu je nutne organizovat shromazdeni nebo staci obejit vsechny vlastniky individualne? Totiz ve stanovach je clanek, ktery upravuje o cem musi rozhodovat shromazdeni ale o vyse zminenych stavebnich upravach tam neni ani slovo.

Dekuji Uhlicek

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.