Vložil E_man, 25. Únor 2021 - 17:57

Prasárna č. 1 – Výbor předložil u soudu usnesení ze schůze nájemců a vlastníků“ z doby 3 roky před založením našeho SVJ. Nájemci však žádné právo hlasovat v našem SVJ nikdy neměli a doposud nemají!!! Logicky se domnívám, že používat tento dokument v našem SVJ je PROTIPRÁVNÍ. Proto tento dokument výbor nemohl přiložit k usnesením, o které jsem žádal a na které mám podle stanov nárok. Proto také tímto dokumentem neargumentuje v našem SVJ ale u soudu, kde to debilní soudce neumí či nechce vidět.

Prasárna č. 2 – V roce 2012 platily staré stanovy a zákon, kdy povinnosti vlastníků bylo hradit náklady, které si vlastníci dopředu schválí. My jsme si však nikdy žádné náklady neodsouhlasili. Neznalý tzv. „správce“ (AKONT-PRO) to však neuměl či nechtěl rozpoznat a přistoupil na protiprávní požadavky výboru předepisovat „něco“ do „fondu oprav“ jako „příspěvek“. Příspěvek do FO sice nebyl protiprávní, ale jak na potvoru, jsme si prokazatelně schválili tyto příspěvky v „současné“ a tedy v nulové výši, neboť v době konání shromáždění a ještě i 3 měsíce potom jsme prokazatelně platili „Dlouhodobé zálohy na opravy“ do SBD. Zcela určitě jsme je neplatili 2× jako dlouhodobé zálohy i příspěvky do FO! Nikdo z nás vlastníků to tehdy nedokázal rozpoznat a věřte, že to trvá hezkou dobu, než si to všechno srovnáte v hlavě spolu se stanovami a zákony.

Prasárna č. 3 – Všechno by šlo „jak na drátku“, kdyby nějakému „Vlastníkovi“ nezačalo být v roce 2016 divné, že „správce“ předepisuje nesmyslně vysoké zálohy na opravy. Jenže ve skutečnosti o žádné zálohy nejde! Zoufalý výbor s neznalým správcem tehdy totiž vymysleli ďábelskou lest, kdy nám předepisovali v evidenčních listech k úhradě položku „987-Fond“, která však žádné určení účelu ať zálohy (pro ty neexistovaly schválené náklady jako v SBD), ani příspěvky, které se nevyúčtovávají (ale schválené byly v nulové výši) NEEXISTOVALO !!!

Prasárna č. 4 – Teď nastupuje „kreativita předsedy výboru“. V příloze účetních závěrek totiž uvádí:

2. Účetní metody a obecné účetní zásady
Prostředky na opravy a správu domu jsou tvořeny pravidelnými měsíčními příspěvky jednotlivých vlastníků, a jsou účtovány na účet 955 100.
Náklady hrazené z těchto prostředků jsou v průběhu roku účtovány na účty skupiny 316 … – pohledávky za vlastníky. Po schválení účetní závěrky 2019 shromážděním vlastníků budou tyto pohledávky přeúčtovány na účet 955 100.

Teprve tady vidíme tu hrůzu, kterou na neznalých vlastnících (cca z poloviny důchodci a z další čtvrtiny lidí, kteří se starají o rodiny a přežití, nemajíce čas se věcmi v SVJ vůbec zabývat) výbor uplatňuje!!! On totiž nenápadně pod hlavičkou asi pravdivé účetní závěrky podsouvá (vsouvá, dává svému pánovi – nejvyššímu orgánu) ke schválení, že „Prostředky na opravy a správu domu jsou tvořeny pravidelnými měsíčními příspěvky jednotlivých vlastníků“ !!!!
Bác…..Vlastníci sami si proti povinnosti hradit náklady (ať formou záloh či příspěvkem) schválili příspěvky dle libovůle pana předsedy výboru SVJ, které však podle debilní „soudce“ jsou „konečnou paušální platbou“, která se vlastníkům nevyúčtuje!!!!

Prasárna č. 5 – .A kreativita pana předsedy pokračuje.
„Náklady hrazené z těchto prostředků jsou v průběhu roku účtovány na účty skupiny 316 … – pohledávky za vlastníky.“
ANO, náklady ať dlouhodobé či krátkodobé, všechny jsou (pravděpodobně) vedeny na účtech skupiny 316… a podle pokračování „Po schválení účetní závěrky 2019 shromážděním vlastníků budou tyto pohledávky přeúčtovány na účet 955 100.“ máme vymalováno!
Jak jednoduché milý Watsone. Vlastníci sami si schválili, že se krátkodobé i dlouhodobé náklady přeúčtuji na účet 955 100. Teprve po prozkoumání účtů skupiny 316 … budu chytřejší. Pokud se ovšem v konečném čase dostanu vůbec k účetnictví.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.