Vložil Petr, 24. Leden 2021 - 6:04

§ 1207

(1) Statutární orgán svolá shromáždění k zasedání tak, aby se konalo nejméně 1× do roka. Statutární orgán svolá shromáždění i z podnětu vlastníků jednotek, kteří mají více než čtvrtinu všech hlasů, nejméně však dvou z nich;

neučiní-li to, svolají tito vlastníci shromáždění k zasedání na náklad společenství vlastníků sami.

Vzhledem k tomu, že zákaz shromažďování (divadelní a sportovní publikum, hospody) může ještě trvat, tak snad můžete provést hlasování per rollam. Pokud se nebude předseda bránit tím, kdo je „osoba oprávněná shromáždění svolat“ a kdo „oznámí výsledek hlasování“

Rozhodování mimo zasedání § 1211 (1) Není-li svolané shromáždění způsobilé usnášet se, může osoba, která je oprávněna shromáždění svolat, navrhnout … .

§ 1213

Statutární orgán oznámí vlastníkům jednotek v písemné formě výsledek hlasování

Pro svolání členské schůze není podle mne podstatné, že „externí předseda SVJ“ je „současně správce domu a majitel správcovské firmy“. Správce domu a majitel správcovské firmy je dle mne jedno a totéž a žádný správce domu nemá co do činění se shromážděním (členskou schůzí).

Nevím,

  • kolik členů-vlastníků máte,
  • kolik jich v domě bydlí/žije a
  • kolik se jich kdy o práci ve výboru zajímalo,
  • zda jste se o „předsednictví“ zajímal vy konkrétně a proč vás příp. nezvolili,

že jste to dopracovali k externímu správci. Máte opravdu externího správce (t.j. „předsedu společenství“) nebo jste právnickou osobu zvolili „předsedou výboru“? Pokud nemáte ve stanovách předsedu společenství, tak máte předsedu výboru, nikoli externího správce (což je dle mne jen jiný výraz pro předsedu společenství)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.