Vložil MMM (bez ověření), 22. Leden 2021 - 14:31

„Tyto dvě místnosti rozděluje nenosná stěna.“ Myslím, že v tom bude první klíč k řešení. Opravdu ta stěna nic nenese? V řadě starších domů je zděná příčka o síle 15 cm tzv. průběžná, tedy umístěna ve všech patrech přesně nad sebou. Odstranění takové příčky, zvláště v nižších patrech, může vážně narušit statiku domu.

Ad radiátory. Čí je ten radiátor a topná soustava? To je druhý klíč. Máte vlastní kotel nebo společné/dálkové vytápění? Zásadní informace.

Na závěr už jen, že samotným zvětšením komory oficiálně nová obytná místnost nevznikne, prostě to bude jen větší komora. Naopak, když stávající ložnici příliš zmenšíte, třeba už přestane jít o obytnou místnost, abyste nakonec neskončila s 1+kk se dvěma komorami.

Až budete vědět, jak to je, zkonzultujte se stavebním úřadem, statikem a zástupcem SVJ, resp. vlastníky (podle toho, jaký je skutečný stav věcí – zeď, vytápění, parametry místností) a nakonec ejspíš zjistíte, že je stejně nejlepší se obrátit na právníka, který se danou oblastí zabývá, aby Vám pomohl profesionální ra­dou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.