Vložil Justitianus, 18. Leden 2021 - 13:35

Pane „Čtenář (bez ověření)“, budu stručný. Jste blb.

  • Je to poznat z toho, že jste tvrdil, že „Byt je především vymezený prázdný prostor!“.

Nemáte pravdu. Byt který je jednotkou(1994) je soubor místností. Neoddělitelně k těmto místnostem patří i dveře a okna. Vždyť tazatel to napsal jasně a citoval prohlášení vlastníka: „K bytu dale patri vnitrni nenosne pricky, vstupni dvere a okna prislusejici k bytu.“ Příště čtěte co bylo napsáno, než začnete psát nesmysly.

Ostatně je notorietou, že s okny nemůže vlastník bytu nakládat zcela svévolně, i kdyby nebyla společná. Protože jde o výplně stavebních otvorů, tvoří vnější plášť stavby, a jsou nezbytná k plnění základních funkcí budovy. (Například odstraněním okna se byt stane nezpůsobilým k obývání a hrozí poškození stavebních konstrukcí i vznik škody.)

U jednotek(2012) je tomu ovšemže ještě jinak: byt v jednotce je definován včetně stavebních nenosných příček nacházejících se uvnitř bytu. Tyto příčky se svou půdorysnou plochou započítávají do podlahové plochy bytu.

A podotýkám, že vlastník bytu nemůže ani s těmito příčkami nakládat zcela svévolně. Musí respektovat stavební zákon a nepřekročit statické zatížení stavby, požární a hygienické předpisy. (Například odstraněním nenosné příčky mezi WC a kuchyní se byt stane nezpůsobilým k obývání a stavební úřad Vám může nařídit odstranit stavební závadu, kterou jste způsobil nepovoleným zásahem do stavby.)

  • Psal jste „o společných částech domu, které jsou součástí jednotky(2012).“. To je také nesmysl.

Zcela Vám ušlo, že žádné takové společné části neexistují! Je to patrné přímo z definice jednotky(2012) a z definice společných částí. Součástí jednotky(2012) je pouze PODÍL na společných částech. Ale je zbytečné toto blbovi vysvětlovat. Nepochopí.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.