Vložil Petr, 17. Leden 2021 - 18:05

Nevím, zda dotaz položil soused (bez ověření) nebo soused 1. Už se zde sice debatovalo o oknech „patřících“ k bytu, i o oknech kde bytu „patří“ jen vnitřní tabule, ale dosud nikoli kvůli problému, který má „soused“. Okna by neměla „patřit“ bytu, protože pokud není dům omezen památkově, tak by si vlastníci mohli pořídit „vlastní“ okna dle uvážení, někdo dřevěné, jiný plast, hliník i dle jiných kategorií. Prohlášení jste měli v tomto smyslu opravit už dávno. Kdy jste se poprvé o znění Prohlášení zajímal ? Až nyní v souvislosti s okny ? Problém je asi jakákoli vymahatelnost nařízení příslušného úřadu (třeba stavebního). A je dle mne jedno, zda vlastník okno dal pryč úplně, nebo se nestará o okno, někým rozbité. Nejrozumnější se mi zdá názor „čtenáře bez ověření“ Počínání vlastníka je zvláštní. Zbláznil se nebo byt neužívá ?

  • – – – – – – – – – – – –

Lake píše (i když před účinností NOZ) ve vláknu

www.portalsvj.cz/…dy-nebo-bytu

Vložil lake, 8. Leden 2011 – 10:23

Dům byl zkolaudován s okny. Pokud … svá okna odstraní, poruší kolaudační stav, poruší tepelné vyvážení objektu a ohrozí statiku budovy (voda ze srážek pronikající dovnitř budovy). … tímto svým jednáním poruší zákon a dostane se do sporu s veřejnoprávní institucí – stavebním úřadem. SÚ mu nařídí, aby věc uvedl do původního stavu. Má k tomu páky, které začínají výzvou, pokračují pokutami a končí u soudu.

ve vláknu

www.portalsvj.cz/…vzhledu-domu

se zmiňuje změna vzhledu domu. Je vybourání okna změna vzhledu ?

  • – – – – – – – – – – – –

ve vláknu

www.portalsvj.cz/…mena-vzhledu

se o změně vzhledu debatuje. Zpracoval: lake

  • – – – – – – – – – – – –

další debata je ve vláknu

www.portalsvj.cz/…hledu-domu-3

Změna vzhledu domu 1

Vložil lake, 23. Červen 2014 – 14:00 …

89/2012 Sb. § 3028

  • – – – – – – – – – – – –

na klaiex.webnode­.cz/ruzne/per­ly-z-portalu-svj/zmena-vzhledu-domu/

píše Lake

je patrné, že úředníci stavebních úřadů nebudou vystupovat jako nadšení spojenci SVJ v bitvě proti neschválené změně vzhledu domu. Donutit je k činnosti budete tedy muset důsledným užíváním písemné formy komunikace (mají povinnost odpovědět) a požadováním konkrétních kroků (jsou povinni svou nečinnost odůvodnit nějakým paragrafem). Je vhodné, aby změna vzhledu byla konstatována v dobrozdání soudního znalce, nebo odborníka-architekta.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.