Vložil Vaclav Novak (bez ověření), 17. Leden 2021 - 11:49

Zdravím,

nejsem akademik a nehledám důkaz, že se to SVJ netýká a že si to ONI mají vyřešit sami. Krom toho, že jsem předsedou výboru SVJ, jsem také jedním ze spoluvlastníků garáží a když už jsme u toho, bývám zplnomocněná osoba za garáže pro účast na schromáždění SVJ. Nepřišlo mi to tak důležité zmiňovat. Chci mít v SVJ pokud možno klid a hledám tu někoho, kdo se musel popasovat nějakým podobným problémem jehož řešení je nad možnosti jednoho člena SVJ.

Je pravda, že tato nebytová jednotka byla developerem rozprodána formou ideálních podílů jednotlivým spoluvlastníkům, nicméně součást kupních smluv je i označení parkovacího místa = užívacího práva, a to dle celkového výkresu garáží. Ten výkres pochází od developera a v SVJ ho bereme jako prvotní určení, dohodu současných spoluvlastníků, kdo kde bude užívat tento nebytový prostor. Co je mi známo, tak krom 2 případů, kdy se dva spoluvlastníci domluvili, že si prohodí své místa, tak k jiné změně dohody o úžívání garáží nedošlo.

Znovu zopakuji otázku: S kým by měl stěžovatel řešit svůj problém? Eventuelně porušení norem. Nabízí se odpověd: se spoluvlastníky, jenže těch je 142, těm stačí nečinnost. Soudní cestou, to je hodně drahá a dlouhá zábava o ničem. Zajímalo by mne, zda je možné se domáhat nápravy sitace popř. odškodnění na někom a to z titulu, že došlo k porušení stavebních norem.

Děkuji, VN

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.