Vložil MartinII, 15. Leden 2021 - 11:20

„SVJ bylo založeno v červnu 2015, já byt kupoval v říjnu 2015“ „… Prohlášení vlastníka zjistím jak?“

„uznal i tehdejší předseda a přislíbil v nejbližších měsících nápravu. Tehdy jsem tomu ještě věřil, tak jsem několik měsíců platil, od té doby ale bylo ticho po pěšině. Tak jsem platit přestal. … Do dnešního dne nebylo provedeno žádné vyúčtování, žádný nový rozpis, nic“

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pane Scuka, nezlobte se na mne, ale od r. 2015 jste se nezajímal o Prohlášení vlastníka. Aspoň nyní před dotazem jste si měl projít zdejší diskusi na téma „Prohášení“. No, omlouvá vás, že nejste sám. Těch co se o Prohlášení nezajímají, je jistě 75 %, ne-li více. Vy, pokud jsem „prolétl“ diskusi nevíte mnoho ani o Stanovách. Stanovy a Prohlášení jsou spolu se základními zákony (NOZ) Bible vlastníka.

Dotaz: kdo zařídil, že sklep je samostatná jednotka, jak jsem snad správně četl v diskusi ? Pokud to tak je v Prohlášení, tak to zařídil původní vlastník domu, který Prohlášení sepsal. To vypadá na developera.

Dotaz: Co znamená „ostatní vlastníci (kteří jsou na mé straně)“. Asi z toho plyne, že říkají „pane držíme vám palce. Až to vyřešíte, tak se k vám přidáme. Teď si nebudeme pálit prsty“.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

„jsem tomu ještě věřil … od té doby ale bylo ticho po pěšině. Tak jsem platit přestal“

Přestat platit můžete, až když dostanete změnu rozpisu v EL (evidenční list)

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Na (neúspěšné) vymáhání doplatku za služby (voda atd.) bez vyúčtování jsou judikáty Nejvyššího soudu. Ty se ale na webu NS těžko v tom množství hledají. Judikát byl zmíněn i zde někde v diskusi. Já bych se žaloby za vodu bez vyúčtování nebál.

Zkuste

www.judikaty.info/…vani-zalohy/

Ve Zdroji

  • překliknětě na Nejvyšší soud,
  • nebo viz dále podmenu Nalezené rozsudky v jiných zdrojích

Nalezené rozsudky pro výraz: vyúčtování zálohy

Přibližný počet výsledků: 39 (zobrazit statistiku vyhledávání) Seřadit výsledky podle: relevance | počtu citací | datumu (nejnovější nahoře) | datumu (nejstarší nahoře)

Nalezené rozsudky v jiných zdrojích

Nejvyšší soud České republiky 77 dokumentů

Nejvyšší správní soud České republiky 23 dokumentů

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Zadejte text rozhodnutí „vyúčtování vodné“ „rozúčtování služeb“ apod.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Zkuste tyto možnosti

1/ www.bezplatnapravniporadna.cz

Kontakt Právníci, advokáti, poradci BezplatnaPrav­niPoradna.cz JUDr. Eva Janečková (advokát) advokát – pracovní právo JUDr. Eva Chroumalová – advokát odpovídání na dotazy – pracovní právo JUDr. Tomáš Plíhal (advokát) advokát – obchodní právo, insolvence, bytová problematiky, nájmy, rodinné právo, bytová družstva JUDr. Eva Cempírková – advokát odpovědi na právní dotazy (více oblastí práva) Mgr. Pavla Kotolová (advokát) advokát – dědictví, notářství, občanské a trestní právo

atd.

Jak a kdy poslat dotaz do poradny?

2/ https://muj-pravnik.cz/…adna-zdarma/

JAK LÉPE ŘEŠIT PRÁVNÍ PROBLÉMY?

Zdarma zasíláme praktické tipy, rady a doporučení k řešení právních problémů. Užitečné odkazy na vzory smluv, které si můžete sami upravovat. Zvýhodněné nabídky advokátů, které Vám pomohou vyřešit právní problém online.

… jsme spustili formulář pro vaše právní dotazy, který slouží jako právní poradna, avšak nelze očekávat právní pomoc zdarma. Dotazy jsou přeposílány advokátům a ti vám navrhnou řešení. Tento návrh je zdarma, následné právní služby jsou zpoplatněné.

Nekupujete zajíce v pytli a navíc si můžete snadno a zdarma zjistit, zda váš právní problém vyžaduje odborné řešení a kolik to může stát peněz.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.