Vložil Jánký (bez ověření), 14. Leden 2021 - 15:39

Nechci se hádat, ale po rychlém přečtení vámi odkazovaného mi nepřejde, že bych se mýlil. Rozsudek nebyl zrušen protože by k něčemu nedošlo nebo to k čemu došlo bylo legální a možné ,ale protože něco nebylo úplně prokázáno a nižší soudy se tím tak úplně nezabývali a případně soud neuvěřil některým svědkům.

Nicméně vámi odkazované je dost podobní tomu našemu jen u nás je to o řád horší a dva řády dražší. Pokusím se stručně popsat jednání jak k němu došlo převedeno na případ výměny dveří.

1. Předseda svolá shomáždění bod výměna dveří – dotace. Tam uvede milé SVJ existují dotace na výměnu dveří a my bychom je mohli získat, jste pro to, aby SVJ prověřilo možnost získat dotace? členové odhlasují ano jsme. Do zápisu předseda vloží, bylo odsouhlaseno pokračování v projektu výměna dveří. Tedy nic neříkající blábol a při hlasování o výboru do výboru svými 51 % protlačí svého kámoše. Za půlroku přinese kamoši smlouvu o dílo, ten jí podepíše a podepíše ji i předseda a v ní se praví, Zhotovitel vymění dvoje dveře za cenu 5M (říkejme tomu cena obvyklá) a za 4M si na to pronajme lešení, cirkusový stan a 5m bazén na skoro rok, protože také SVJ postaví na střeše prolézačky za 1M. Že k něčemu takovému došlo se já jako člen výboru a člen SVJ dozvím až od dělníka stavějící u baráku lešení. Předseda mi pak ukáže smlouvu a směje se mi do ksichtu, že to udělat mohli. Protože to podepsal on a jeden člen výboru. No a SVJ ted má smlovu v které platíme za pronájem lešení na 3/4 roku 1M Kč i když lešení odvezli za 60 dní. Platím za pronájem bazénu 500.000 i když na staveništi nikdy žádný bazén nebyl a i kdyby byl tak bychom ho mohl koupit za 50.000 Kč. Ve stavebním deníku mám napsáno, že nám 3× umyli baráa za každé mytí jsme zaplatili 50.000 Kč (samozřejmě neumyli nic). Jo a ted to nejlepší když se předsedy zeptám kde jsou ty prolézačky na střeše dozvím se, že mám pravdu a oni tam nejsou, ale o nic nejde ve smlouvě je napsáno, že když něco nedodají tak za to nemusí SVJ platit, ale zálohu 6M už SVJ zaplatili a ted se bude jako stavět a jen předseda určí jak dlouho. Že je to absurdní , ano je, že k tomu nemohlo dojít, ale mohlo i když nejde o dveře a cirkusvý stan, ceny však sedí. Ve stanovách je, že se musí vypsat u takové zakázky výběrové řízení. Předsedo jak to bylo? Výběrové řízení bylo, oslovili 4 firmy a vybrali tu nejlepší tady máš jejich nabídky. Vidím nabídky 4 firem přičemž 3 ty nabídky poslali až po tom co byla podepsána smlouva s tou co to vyhrála, ve všech nabídkách jsou stejné matematické chyby a všechny firmy si na zakázku co i dle projetu trvá 2 měsíce ponajímají lešení skoro na rok a samozřejmě potřebují cirkusový stan a bazén, bazén v ceně 50.000 nám pronajímají za 500.000 Kč. Ano nadsazuji v cirkusovém stanu místo něj to jsou stavební buňky, které, ale také svět neviděl. BV ostatní a především cenách ne. Zkrátka předseda bez rozhodnutí SVJ za zády výboru o své vůli uzavřel smlouvu ta je zcela zjevně o 3 až 4M předražená právě pomocí absurdních pronájmů, mytí prolézaček a vymýšlením prscí které jsou tak absurdní že to až bolí. Nicméně podle předsedy je ve smlouvě, že co nebude dodáno to nebude účováno a SVJ zaplatilo jen zálohu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.