Vložil Macegriffin (bez ověření), 14. Leden 2021 - 20:57

Zdravím

dovolím si něco poznamenat : odvod spalin bude nejspíš skrz obvodovou zeď z každého bytu. (pokud tedy nemá každý svůj vlastní komín)

plynová přípojka je pouze jedna a to je zvenku – zbytek je už OPZ a je jedno zda vede k jednomu společnému kotli, nebo rozvod ke každému bytu. Vždy se na něm každé 3roky dělá revize.(k jednomu kotli bude menší riziko možných úniků)

S posledním bodem nemám zkušenost neboť máme v každém bytě svůj vlastní kotel. Samozřejmě, že ti co jsou dole,nahoře či krajní byty mají větší spotřebu než byty uprostřed.

Osobně bych spíše doporučoval se obrátit na projektanta z oboru a nechal si vypracovat kolik by stála pouze výměna nynějšího kotle za plynový + náklady na jeho provoz(včetně prohlídek atd) a druhou na vlastní vytápění. U druhé varianty odpadnou prohlídky a servis, neboť to si každý bude hradit sám + spalinové cesty.

U první verze nemusíte zasahovat do bytů – protože to bude daleko větší zásah – kotel musí někde viset, komín bude vyveden skrz zeď, je třeba přívod vody k němu, odvod kondenzátu, elektřina, připojení na topení bytu a odpojení od stávajících stoupaček. A po domě rozvod plynu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.