Vložil AsiTak, 14. Leden 2021 - 2:58

A ten princip definujeme, jakým podílem vylepšení majetku vlastník využívá odpovídajícím podílem i vzniklé náklady financuje. Taková rozsáhlá a komplexní akce může zasahovat do každé části majetku, a rozdílným pravidlem a podílem účasti vlastníka na příspěvku. Jedná se o následující druhy: 

  1. Jednotka vlastníka – vlastník hradí vše v plném rozsahu co bylo vykonáno v jeho prospěch
  2. Společná část ve výlučném užívání – dle pravidla přispění na správu této spol. části majetku např. u stejných balkonů rovným dílem
  3. Společná část domu a pozemku – poměrem majetkového podílu.

Neřeším právní aspekt problému, předpokládám že existuje souhlas zásahem akce do každé části majetku. Existuje-li vícezdrojové financování přednostně je třeba použít tyto prostředky, zde uvedený postup platí pro zbývající neuhrazenou část zakázky. Je třeba požádat dodavatele zakázky, aby rozpočet sestavil i dle uvedených částí zásahů rekonstrukce. Součet dílčích finančních nároků je závazkem vlastníka přispět do celé akce. To platí bude-li využívat majetek celou dobu využitelnosti. Nastane-li změna vlastnického práva je třeba aby vlastníci mezi sebou vypořádali dělení finančního nároku poměrem délky lhůty vlastnění.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.