Vložil Tony, 9. Leden 2021 - 20:21

Mnohokráte zdravím a budu se snažit osvětlit okolnosti svého diskusního příspěvku.

Ve VR je to napsáno jak píšete – volba proběhla 13.6.2019 s tímže počátek fungování bude od 1.8. Na podzim se na nástěnce objevily kontakty na členy výboru, kde byla jako předseda výboru uvedena pí. ZM. Byla zaměstnankyně FIRMY G, vystupovala, zapisovala na shromáždění a tak nikomu (ani mně) to nepřišlo divné. Komunikovala jako předseda výboru, občas se něco objevilo na nástěnce, možná bych našel, že se někde i jako předseda výboru podepsala. Ve 12/2020 se na nástěnce objevilo „to“ oznámení. Pí. ZM skončil z nějakého důvodu pracovní poměr u G (její služební telefon převzala pí. JH, mail do G byl zrušen – vrátil se jako nedoručitelný) – takže p. ZM dle oznámení „skončila na vlastní žádost?“. V oznámení pak vyskočilo nové jméno – pí. JH . Je tam i nový mailový kontakt, z kterého vyplývá, že pí. JH není u G zaměstnána. Přišly pochybnosti a z toho vyplynuly dotazy, jak je to se zastupováním (a věta předsedu tak může FIRMA libovolně měnit). Když jsem našel, že se nechalo FIRMOU G zlákat i další SVJ ( 27294021, které má jasně uvedenou zastupující osobu – jednoho z jednatelů) odvážil jsem se do portálu napsat.

Oznámení na nástěnce je asi nesmyslné, ale nenapsal je ten kdo netuší jak je to ve skutečnosti, ale ten, který s námi manipuluje (tahá za nos) a všichni tomu věří.

Možná poslední příspěvek v tomto vláknu – odvážím se polemizovat s Vaším Případně si může právnická osoba FIRMA kdykoliv ustanovit zástupce (který se na schůzi výboru SVJ prokáže plnou mocí k zastupování FIRMY ve výboru SVJ). Domnívám se, že se na schůzi výboru nemůže nechat zastupovat (na základě PM) ani fyzická a ani právnická osoba – nebo to pro právnickou osobu neplatí? Mělo by nastat – Jestliže v rejstříku je uvedena právnická osoba jako člen výboru (bez uvedení zastupující osoby), pak za ni jednají členové jejího statutárního orgánu způsobem uvedeným v rejstříku. FIRMA G má ve VR v kolonce „Způsob jednání“ uvedeno: Za společnost jednají vždy dva jednatelé společně. Podepisování za společnost se děje tak, že k vytištěné nebo napsané firmě společnosti připojí vždy dva jednatelé svůj podpis… (není tam ani tak častá formulka – jde-li o písemný právní úkon). Takže třeba i v zápisu ze shromáždění pod FIRMOU G by měly být podpisy dvou jednatelů. T.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.