Vložil Tony, 7. Leden 2021 - 11:53

Justi, díky, možná jsem trochu prozřel odkazem na stanovy – je to takto?.

Ve výboru nemůže být nikdo jiný než byl zvolen shromážděním – předsedu si volí výbor, ale zase to nemůže být nikdo jiný, než který byl shromážděním zvolen do výboru. Předseda výboru je v našem případě FIRMA (zapsaná ve VR) a nikdo jiný nemůže vystupovat jako předseda výboru. Nanejvýš může vystupovat jako zástupce FIRMY (jedná za ni). Problém je možná v tom, že ve VR není zástupce zapsán, tak jako tomu je ve druhém případě (kdy byla stejná FIRMA zvolena do výboru s tím, kdo za FIRMU jedná). To vlastně byla moje otázka do diskuse – (ne)měl by být ve VR zapsán jednající zástupce FIRMY ?

Na vysvětlenou – dotaz vyplynul z oznámení (nepodepsaného) na nástěnce:

OZNÁMENÍ

Změna předsedy SVJ 1461–1464.

Vážení vlastníci bytových jednotek. Dne 1.11. 2020 došlo ke změně na postu předsedy SVJ . Bývalá předsedkyně p. ZM v této funkci skončila na vlastní žádost. Novou předsedkyní je p. JH, která zastupuje FIRMU. …

Dá se říci, že jsem (jsme) od začátku podlehli mystifikaci, že máme jmenovitého předsedu výboru (dle posledního oznámení dokonce předsedu SVJ).

S volbou jsme šlápli vedle ( viz – bohužel, nebylo to dobré rozhodnutí, dali jsme na medové řeči) souhlasím s tím, že si za to můžeme jen a jen sami, přišel jsem na to brzy, třeba už na to přišli nebo přijdou další a podaří se s tím časem něco udělat. Je to možná poučení i pro ostatní – vyhýbejte se právnickým osobám ve statutárních orgánech a těm z Mostu obzvlášť.

K jedné poznámce v diskusi :Za právnickou osobu může jednat další právnická osoba, atd., takže řetězec zastoupení povede časem na Bahamy nebo Seychely, – domnívám se, že za volenou osobu (i právnickou) nemůže jednat jiná osoba ?? .. T.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.