Vložil Justitianus, 5. Leden 2021 - 1:17
  • Tony, napsal jste: „Předsedu tak může FIRMA libovolně měnit (…).“

V tom se ovšem naprosto mýlíte.

Předsedu výboru může (v naprosté většině SVJ) měnit pouze výbor. Členové výboru hlasováním určí který člen výboru se stává předsedou výboru. Vaše tvrzení že „předsedu může FIRMA libovolně měnit“ je tedy nesprávné, pokud nemáte nějaké exotické stanovy.

Přečtěte si vaše stanovy – tu část, která určuje jakým postupem je volen předseda výboru. Pak nám sem napište co jste zjistil.

  • Dále jste se zeptal: „Tak se ptám znalců zákonů – koho můžeme oslovovovat, uhánět, popohánět k nějaké zodpovědnosti – někoho z jednatelů FIRMY , nebo OSOBU2, která jen figuruje na nástěnce.“

Je zjevné, že se neorientujete v problematice SVJ. Oslovovat a uhánět můžete jedině právnickou osobu SVJ. SVJ zajišťuje správu domu. Jedině SVJ je pro Vás partnerem. Jestliže se vám nelíbí jak pracuje statutární orgán SVJ, zvolte si do výboru jiné osoby.

Jestliže chcete „popohánět k nějaké zodpovědnosti“, míníte tím nejspíše vymáhání škody na členovi statutárního orgánu podle § 159 odst. 3 zákona č. 89/2012 Sb.. V takovém případě by se vymáhalo buď na fyzické osobě, která je/byla členem statutárního orgánu, nebo na právnické osobě, která je/byla členem statutárního orgánu.

Netuším proč do toho motáte nějakou OSOBU či OSOBU2 z nástěnky.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.