Profesionální předseda

Vložil Tony, 4. Leden 2021 - 22:06 ::

V našem SVJ jsme si zvolili do výboru FIRMU – s tím že se stane profesionálním předsedou výboru. Další dva členové výboru se znenadání (dva roky předtím absolutní nezájem o práci ve výboru) našli a tak máme výbor a předsedou výboru FIRMU. Je z Mostu (není to Krušnohor i když se od něj asi učí), stojí za ní významný akcionář (dle jejího vyjádření: Silné a bezpečné zázemí nám zajišťuje vlastník naší společnosti kterým je energetická společnost United Energy, a.s).

Bohužel, nebylo to dobré rozhodnutí. Takové řešení je jen krokem ke ztrátě peněz – o tom možná někdy jindy. Byli jsme první, kteří dali na „předvolební“ sliby ředitele FIRMY – letos se našli další pošetilci.

Co je však otázkou do diskuse. V našem případě je ve VR uvedeno, že předseda je FIRMA. Ve druhém případě je uvedeno, že předseda je FIRMA s tím, že při výkonu funkce ji zastupuje“ TEN a TEN“. Co je dobře, jak by to vlastně mělo být?

U nás se dozvíme, že předsedou výboru byla „jmenována“ (oznámením na nástěnce) ta a ta „OSOBA“. Po roce se dozvíme (zase jen z nástěnky), že došlo ke změně a předsedou byla „ustanovena OSOBA2“ (vše se děje mimo shromáždění, zápisy ze schůze výboru jsou tajné, nedostupné, příkazní smlouvu není možné z výboru vyrazit). Předsedu tak může FIRMA libovolně měnit (třeba při nějakém neřešeném problému – dodnes není splněn plán oprav na 2019), tím získává čas a vše se o další rok posune. Tak se ptám znalců zákonů – koho můžeme oslovovovat, uhánět, popohánět k nějaké zodpovědnosti – někoho z jednatelů FIRMY , nebo OSOBU2, která jen figuruje na nástěnce. Ve druhém případě (když je ve VR jmenovitý zastupce) je to jasné. Neměla by být i v našem případě ve VR uvedena zastupující osoba? Jestli ano – je možné uhánět FIRMU k tomu, aby tak učinila?

Prosím předem – nechť si někteří odpustí zbytečnou poznámku, že jsme (blbí) si tuto situaci způsobili sami.

PF 2012 T.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.