Vložil Vlastnice jednotky (bez ověření), 28. Prosinec 2020 - 14:43

4. Jednotku přenecháte do užívání bezplatně. Nejedná se tedy o nájem, uživatelku jednotky SVJ nehlásíte (není nájemcem). Osoby užívající jednotku – ať už jsou k osobě, které jste jednotku přenechala k bezplatnému užívání, v jakémkoli vztahu – nájemcem nejsou a uvedený § na ně nedopadá.

5. Nejenom, že uživatelka, které jste jednotku přenechala k užívání, Vám nic neplatí, ale naopak Vy platíte uživatelce. (Možností pro takovéto počínání je více: a) Jednotku užíváte k podnikání, jde o Vaše zaměstnance, kteří mohou příapdně jednotku užívat i mimo pracovní dobu. b) Jde o Váš osobní personál, Vaše zaměstnance, pečovatele, komorníka ad. c) Vlastníte více jednotek a v jedné má kancelář, dílnu a možnost přespání správce a údržbář těchto jednotek ad.) Nejedná se tedy o nájem, uživatelku jednotky SVJ nehlásíte (není nájemcem). Osoby užívající jednotku – ať už jsou k osobě, které jste jednotku přenechala k bezplatnému užívání, v jakémkoli vztahu – nájemcem nejsou a uvedený § na ně nedopadá.

6. Další možnosti jistě vymyslíte sama. (V souvislosti s Vaším obhajováním poplatku z pobytu můžete uvést, ve kterých případech se tento poplatek platí. Ale do této diskuse to nepatří.)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.