Je GDPR kocourkov nebo skutečná ochrana osobních údajů?

Vložil kod (bez ověření), 28. Prosinec 2020 - 6:37 ::

Zákonem chráněné osobní údaje jsou libovolné neveřejné údaje, které lze přiřadit konkrétní osobě prostřednictvím:

jména, bydliště, r.č. či data narození
čísla dokladů: OP, pas, ŘP
elektronických údajů (IP adresa, cookie, lokalizační údaje)

§ 1178 NOZ

Požádá-li o to vlastník jednotky, sdělí mu osoba odpovědná za správu domu jméno a adresu kteréhokoli vlastníka jednotky nebo nájemce v domě.

Jak tomu rozumíte? Jméno spadá pod ochranu osobních údajů, adresa nikoliv? Spadá tam pouze bydliště? Je bydliště a adresa jedno a to stejné, nebo je to něco jiného? K čemu potřebuje vlastník jednotky znát adresu kteréhokoliv nájemce v domě? Bude mu snad psát dopis? Jméno vlastníka lze zjistit v katastru, to si může zjistit kdokoliv, ne jenom vlastník jednotky. Ale co osobní údaje nájemce? Vždyť bydliště nemusí souhlasit s adresou. Adresa je poštovní adresa, tedy místo, kam se doručuje pošta. Nebo ne? Ale někteří lidé mají doručovací adresu do schránky na poště. Takové nájemce znám. Tak tedy jakou mají nájemci v domě adresu, která se má oznámit vlastníkovi jednotky na požádání? Dokonce znám vlastníka, který nemá adresu v domě, tedy doručovací adresu a ani nemá označenou schránku. Rozumíte tomu, rozumíte těm zákonům? Já ne. Asi nemám rozum průměrného člověka.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.