Vložil MartinII, 8. Prosinec 2020 - 21:37

„… každý bytový dům máme vlastní fond oprav, napsaný na jednoho z nás a musíme mu prostě věřit (to chceme co nejdrive zmenit)“.

To rychle vyřešte. Na téma společné peníze na soukromém účtu je zde také diskuse. Pokud dotyčný majitel osobního účtu zemře, tak vám dědicové nemusí nic dát (vrátit) !!!

Předkládá vám vlastník účtu věrohodně že peníze na účtu stále jsou ? I to vám nemusí pomoci (jsou tam i jeho peníze), takže jde o to, jak máte přehled kolik jste do tzv. „fondu oprav“ a služeb vložili, kolik jste „utratili“ a kolik zbývá.

Dle mne by bylo řešení založit zájmové sdružení (spolek), zřídit účet spolku a zvolit jednatele, než to jak to děláte teď.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

www.portalsvj.cz/…-ctyrmi-byty

jsme bytový dům se čtyřmi vlastníky a čtyřmi byty

Vložil Míra (bez ověření), 7. Červenec 2016 – 7:01 :: Ostatní

Dobrý den, naše sestra bydlí v bytovém domě se čtyřmi vlastníky a čtyřmi byty, takže bohužel tam nevzniklo klasické SVJ. Správcovství se ujal člověk, který pracuje jako ředitel základní školy. Odmítá předložit vyúčtování plateb ze společných prostor, odmítal nám dát k nahlédnutí faktury (např. za opravu střechy), odmítá nechat nahlédnout do výpisů z účtu, takže jsme nyní pojali podezření, zda vůbec bytový dům má nějaký společný účet a platby nebyly zasílány na jeho soukromý účet, ze kterých on platil faktury apod.

A hlavně není jeho povinností předat nám vyúčtování za těch cca 15 let, co to vedl?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.