Vložil Justitianus, 8. Prosinec 2020 - 12:48

Pane Batelochu, je možné že nemáte v ruce prohlášení s aktuálními údaji. Takže ten papír nemusí mít žádnou vypovídací hodnotu. Rozhodující je pouze to co je uvedeno v katastru. Nebo to může být ještě jinak, ale to nechci teď rozebírat.

Odpovězte prosím na tyto otázky:

  1. Je v katastru zapsána jedna budova se dvěma vchody (jediný dům s osmi jednotkami)? Najdete to v katastru, nahlížením přes web. Nebo nám dejte adresu jednoho z domů; najdeme si to sami.
  2. Nebo jde o dvě budovy (dva domy, každý se čtyřmi jednotkami)?
  3. Je budova se dvěma vchody (nebo jsou obě budovy) součástí pozemku? Najdete to v katastru, nahlížením přes web: u pozemku by byla poznámka že součástí je budova/budovy.
  4. Kdy bylo prohlášení vloženo do katastru? Kdy se začaly převádět byty do vlastnictví? A hlavně – zjistěte zda katastrální úřad vede u domu poznámku „vznik společenství vlastníků jednotek prokázán“, případně s datem vzniku SVJ. Požádejte aby Vám katastrální úřad vystavil potvrzení o dni vzniku SVJ. Uvidíte co se bude dít.

Pokud snad se jedná o dům (domy?) s jednotkami(1994), pak SVJ již vzniklo ze zákona, a to dnem doručení listiny o nabytí jednotky třetímu různému vlastníkovi. Pokud se jedná o dům (domy?) s jednotkami(2012), pak ke vzniku SVJ je třeba aby bylo napřed založeno přijetím stanov.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.