Vložil Petr, 27. Listopad 2020 - 15:40

Pane mk, je překvapivé, že jako vlastník bytu (člen SVJ) nevíte co je Prohlášení. To že to neví předsedkyně, je už hodně na pováženou. Zeptejte se jí přímo, zda ho má !!!

Ve vláknu viz dále „Prohlášení jako rodný list domu že jde o veřejnou listinu“. A je jedno, že jde o příspěvek již z roku 2009 ! Bezpochyby je tomu tak i nadále. Já jsem si nechal např. udělat kopie příslušných stránek Prohlášení domu, se kterým máme společný průjezd apod. !!! Všichni členové SVJ by měli obsah konkrétního Prohlášení znát. Je tam přeci popis jejich bytu, popis společných částí a případně věcná břemena (průchod domem a pod.).

Nejsem si ale jist, zda vám na váš dotaz odpoví Prohlášení. Souhlasím s příspěvkem:

Rekonstrukce bytu – nosná zeď 1

Vložil Justitianus, 27. Listopad 2020 – 7:07

Souhlas stavebníkovi neuděluje SVJ, nýbrž vlastník domu. Podle § 1169 zákona č. 89/2012 Sb. se dá odvodit, že k souhlasu vlastníka domu se zásahem do hlavní nosné konstrukce postačí souhlas většiny hlasů vlastníků jednotek (včetně stavebníka). To platí pokud nemáte v prohlášení uvedeno něco jiného.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vzhledem k vašemu tvrzení „Mám posouzení od statika, souhlas předsedy SVJ a dále cca 85% podpisů vlastníků (jeden proti, několik městkých bytů a pár lidí mimo), kteří nejsou proti. Bude mi to stačit ? “

se domnívám, že můžete bourat.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pokud jde o Prohlášení, tak se o něj zajímejte bez ohledu, zda řeší váš dotaz.

Prohlášení seženete na katastru. Nechte si udělat kopie jen stránek, které potřebujete. A chtějí platit hotovostí.

O Prohlášení je zde a na netu hodně diskusí.

www.portalsvj.cz/…ni-vlastnika Nahlédnutí do Prohlášení vlastníka Vložil Matějka Jaroslav, 17. Leden 2009 – 15:38 Prohlášení vlastníka je základní listinou daného domu s vymezenými jednotkami dle ZoVB. (Jedná se o „Rodný list“ domu, který by měl mít výbor SVJ pro řádný výkon správy.) Prohlášení vlastníka je VEŘEJNOU LISTINOU a příslušný katastrální úřad v souladu se zákonem o KN musí nechat nahlédnout do Prohlášení… nebo za úplatu pořídit kopii daného materiálu.

www.portalsvj.cz/…ni-vlastnika 600,– Kč tak to je…1 Vložil Leni (bez ověření), 14. Únor 2012 – 22:27 Na KN se platí 20,– Kč za stránku – neověřená kopie. A 50,– Kč za stránku u ověřené kopie. Takže cena se odvíjí od počtu stránek Prohlášení vlastníka.

www.jerkman.as/…astnika.aspx

www.pracepropravniky.cz/…i-vlastnika/

www.epravo.cz/…-104861.html 8. 2. 2017– Na co si dát pozor při prohlášení vlastníka

JUDr. Michaela Balousová, advokátka Anny Letenské 34/7 120 00 Praha 2

www.finance.cz/…i-vlastnika/

www.bytovyzakon.cz/…-budovy.html

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.