Vložil N. Klainová (bez ověření), 23. Listopad 2020 - 18:20

Paní Justýno, pokud nejste účetní a četla jste ode mne pouze příručku „Orientace v účetnictví SVJ pro členy výborů“, tak jejím účelem nebylo vysvětlovat účetnictví, ale orientovat členy výborů SVJ v právní úpravě, na kterou se mohou odvolávat, když zjistí, že je jejich účetnictví vedeno mizerně.

Pokud vysvětluji postupy účtování, zatím jsem žádné kritické připomínky nedostala ani k mé knize vydané v roce 2004 nakladatel­stvím Bilance, ani k postupům účtování, vydávaným na mém účetnickém webu viz https://klaiex.webnode.cz, ani kdysi dávno k mým příspěvkům v časopise Účetnictví.

V časopise UNES mi od ledna t.r. vychází seriál, který byl zpracován přímo polopatisticky – jako kuchařka pro účetní. V listopadu bude seriál pokračovat účetní závěrkou. Mé příspěvky jsou před publikováním připomínkovány, jak je tomu zvykem ve všech solidních časopisech. Když dostanu poznámku „vysvětlit podrobněji“, nemám s tím problém. Ani od čtenářů tohoto časopisu jsem ale zatím nedostala žádné výhrady nebo dotazy.

Ovšem: Účetnictví nebude nikdy srozumitelné pro všechny.

Pokud jste ale účetní SVJ a něčemu, co jsem někde publikovala, nerozumíte, napište mi, o co konkrétně jde. Ráda Vám to vysvětlím a sama se poučím. Zatím však opravdu nemám od účetních žádnou negativní zpětnou vazbu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.