Vložil Krupp, 19. Listopad 2020 - 20:54

Justiniane, ohromné, ale trochu laciné. Jenže život není černobílý, jak vy to tady skoro pořád prezentujete.

Starý zbrojnoš: Já jsem myslel, já jsem myslel, že to kdosi, že to kdosi, za nás všechny zaříídííííííí. Jenže, když to chce někdo zařídit. Především za sebe a možná trochu za ty ostatní, tak mu zákony na pomoc nejdou. Naopak. Nejsem expert přes zákony a nemám důvod vám nevěřit. Vlastník nemůže žalovat členy výboru, ale jen SVJ, tedy i sám sebe. Členy výboru může žalovat jen shromáždění vlastníků.

Zúčastnil jste se něčeho takového? Zřejmě ještě nikdy, protože byste nemohl psát to, co píšete. Větší polovina vlastníků sleduje na hodinkách začátek vysílání seriálů v TV a po 19 hod. odchází. Pro většinu stačí, že dům stojí, nic jiného je nezajímá. Faktem je to, že platby v SVJ jsou nižší, než nájemné v nájemním bytě, i když je předseda, výbor, ...... i další okrádají. To většinu uspokojuje. Kdo má jakoukoliv kritickou připomínku, je záškodník, zbytečně protahuje schůzi. Jakou má tedy nespokojený vlastník, a to bez jakékoliv pochyby oprávněně, šanci něco prosadit na schůzi. Žádnou.
Může sám zorganizovat hlasování per rollam? Nevím, zatím jsem to nezkoumal. Jak by to asi udělal. Kontakty od výboru nedostane. V KN najde adresy. To mu nestačí. Nebude přeci cestovat po světě, v lepším případě jen po Evropě a shánět podpisy. I když se v SVJ krade hodně, nebo tam je velký bor.el, tak kolik by muselo na jednoho vlastníka připadat, aby podstoupil takové martýrium?

Píšete požádejte o podklady, požádejte o zprávu o hospodaření. Už jste to někdy zkusil? Nic nedostanete. Co v takovém případě uděláte?
Máte ohromně chytré rady.Proč tam bydlíte? Když tam bydlíte, jste ovce. Tak poraďte, kam se má odstěhovat matka samoživitelka, invalidní důchodce, nemocný senior?

Nechci se ještě déle rozepisovat, ale přemýšlejte občas nad svými hraběcími radami.
 >Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.