Vložil Pepa. (bez ověření), 12. Listopad 2020 - 10:51

Pane Justitianus napsal jste:

"Pepo, napsal jste tyto dvě nepravdy: „Pokud jde o tvrzení, že si SVJ nechce brát úvěr aby si lidi mohli případně převádět byty z DV do OV, tak záleží na tom, co má družstvo ve stanovách případně jak rozhodla členská schůze družstva.“

Rozumíte psanému textu? Přece jsem uvedl tvrzení („že si SVJ nechce brát úvěr aby si lidi mohli případně převádět byty z DV do OV“), které vyslovila tazatelka v úvodním příspěvku, niko-liv já. A k němu jsem vyslovil svůj názor: „tak záleží na tom, co má družstvo ve stanovách případně jak rozhodla členská schůze družstva“.

A můj citovaný názor je samozřejmě pravdivý. Pro nájemníky družstva, kteří chtějí převádět byt do vlastnictví je skutečně rozhodující, zda stanovy družstva či rozhodnutí členské schůze družstva v případě dluhů nájemníka vůči družstvu (tj. i v případě, že si SVJ vzalo úvěr a družstvo ho musí stejně jako ostatní vlastníci splácet) umožňují převod bytu do vlastnictví nájemníka a za jakých podmínek (tj. např. podmínku, že před převodem bytu do vlastnictví by musel zájemce o převod před převodem uhradit svoje dluhy vůči družstvu tj. vč. celého zbytku úvěru připadající na jeho osobu, kterou družstvo splácí SVJ, jež si vzalo úvěr.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.