Vložil N. Klainová (bez ověření), 13. Listopad 2020 - 13:22

Protože vím, že tu pár lidí má potřebu občas uvést, že se v našem domě rovněž vyskytuje „fond oprav“, zkusím to vysvětlit, i když předpokládám, že „je to marný“.

Nejsem ve výboru, nezpracovávám zápisy ze shromáždění a našemu SVJ účtuje externí správce.

Působila jsem několik let jako revizorka, funkci jsem položila, ale účetnictví znovu kontroluji i bez funkce. Vždycky jsem vysvětlovala a budu vysvětlovat stav a pohyb dlouhodobých záloh na správu.

Ovšem pro vlastníky, kteří drželi v ruce přehled od externího správce s názvem „fond oprav“, jsem přidala vysvětlení, že jde o „tzv. fond oprav.“

Pokud se to objevilo v roce 2007 a možná i v některém dalším v zápisu bez uvozovek a bez upozornění, že jde o tzv. fond oprav, je věcí zapisovatelů.

........... A teď z jiného soudku ...........

Protože jsem nazvána „odbornicí na SVJ, jejíž reklamy se tu čas od času objevují…“, nezklamu a jednu reklamu hned přidám.

Je určená těm, kdo se vyznají v účetnictví SVJ a po přečtení článku ČTK o zániku účetní profese se trochu polekali. Není důvod.

Zbytek si přečtěte na úvodní stránce mého webu na https://klaiex.webnode.cz/ pod názvem ** "Hrozí zánik účetní profese""**. Těm, kdo se opravdu vyznají, opravdu nehrozí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.