Vložil AnonymousEl (bez ověření), 27. Říjen 2020 - 20:06

STA je většinou zapsána v prohlášení vlastníka jako společná část, čili kontaktovat správce objektu nebo SVJ nebo družstvo jak už bylo napsáno.

Oprava většinou není obtížná ale opravář musí být vybaven měřícím přístrojem pro zjištění síly a kvality signálu ve vaši zásuvce STA. Zásuvky jsou zpravidla průběžné a koncové. Navíc se liší tzv. útlumem, který lze pouze změřit přístrojem, případně dopočítat pokud je dokumentace k dispozici a aktuální. Pokud jste osadila nebo zprovoznila zásuvku STA a tím způsobila sousedům výpadek, je to buď špatným zapojením kabelu na svorky vstupu a výstupu zásuvky nebo špatnou zásuvkou (koncová místo průběžné) a nebo vyzkratováním kabelu (oplet stínění se nesmí dotknout vodiče uprostřed). Občas bývá i nedostatečná síla signálu, pokud je na rozvodech více přijímačů než bylo původně úvažováno.

Pokud se přeci jen rozhodnete zavolat externí firmu, mějte na paměti, že mohou potřebovat vstup do rozváděčů které bývají uzamčené a klíče jsou u správce, SVJ nebo družstva, čili bez nich to nepůjde.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.