Vložil Justitianus, 19. Říjen 2020 - 18:36

PAne Jan77, on totiž § 7 odst. 4 zákona č. 406/2000 Sb. „samozřejmě“ nehovoří o trubkách, ale ani o radiátorech. Četl jste vůbec ten § 7?

Ustanovení § 7 odst. 4 zákona č. 406/2000 Sb. stanoví povinnost vybavit (…) každý byt a nebytový prostor přístroji registrujícími dodávku tepelné energie, kterými jsou stanovená měřidla podle zákona o metrologii anebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění, v rozsahu a způsobem podle prováděcího právního předpisu.

Chcete z toho tedy dovozovat, že na radiátorech nemusí být žádné indikátory, když zákon ty radiátory výslovně nezmiňuje? Vaše úvaha je absurdní.

Nás bude zajímat vyhláška č. 194/2007 Sb., která je prováděcím právním předpisem k zákonu o hospodaření energií. Vyhláška je v popisu umístění indikátorů mnohem konkrétnější a jednoznačnější než zákon:
197/2007 Sb. § 7a Vybavení přístroji registrujícími dodávku tepelné energie
(1) V budovách se vnitřní rozvod tepla pro vytápění (…) vybaví v případě, že (…) vstupuje a vystupuje z bytu nebo nebytového prostoru v několika místech, zařízením pro rozdělování nákladů na vytápění (…). 

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.