Vložil Justitianus, 26. Říjen 2020 - 16:16

Vojtěchu, co jste bezmyšlenkovitě opsal je pouze polopravda. Jste naivní a nerozumíte tomu co opisujete. Vás by mohli vodit na vařené nudli, a Vy byste za nimi poslušně cupital. Dovolujete si psát cosi o „Justitiánových báchorkách“. Teprve až se seznámíte s texty právních předpisů, pak teprve byste mohl zkusit hodnotit co jsem napsal.

  • V odpovědi ARTAV je uvedeno: „Povinnost rozúčtovat náklady na vytápění podle náměrů na instalovaných měřičích tepla nebo zařízeních pro rozúčtování topných nákladů (ITN) je stanovena v zákoně č. 67/2013 Sb. v §6.“

To není pravda. Zákon žádnou takovou povinost nestanoví! Zákon naopak výslovně zmiňuje možnost nerozúčtovat skutečné náklady a hradit kteroukoliv službu pevnou cenou (paušálem). Je to uvedeno v § 9 zákona. V takovém případě se § 6 samozřejmě nepoužije.

  • Další zjevná lež z ARTAV je tato: „Nezajistí-li vlastník domu instalaci měřičů tepla nebo ITN ve všech bytech domu, může mu být udělěna pokuta do výše 100 000 Kč.“

To také není pravda. Opět autor odpovědi cosi podstatného zatajil: že tato povinnost dopadá pouze na domy, ve kterých poskytovatel služby rozúčtuje příjemcům služeb skutečné náklady na vytápění nebo na poskytování teplé vody. Povinnost instalovat cokoliv však nevzniká v domech, kde se nerozúčtují náklady na tyto služby. K tomu viz § 7a odst. 4 vyhlášky č. 194/2007 Sb..

Takže odpověď z ARTAVu je pouze polopravda s pečlivým vynecháním některých podstatných skutečností. A je jasné proč to je vynecháno: ARTAV je totiž sdružení rozúčtovatelů tepla a vody; rozúčtování je jejich zdroj příjmů. Přece nebudou prosťáčkům jako jste Vy prozrazovat, že rozúčtování není povinné a že žádné indikátory či vodoměry v domě být nemusí.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.