Vložil Justitianus, 15. Říjen 2020 - 10:58

Pane Zdeno, nenapsal jsem že se Váš příběh nestal.
Napsal jsem pouze to, že byl plný omylů a zmatků.
A to skutečně byl…

Úředník Vás na počátku informoval správně: chtěl souhlas SVJ, nikoliv „souhlas výboru“. To jen Vy jste si to mylně vyložil. Takže Váš omyl a následně zmatek.

K Vašemu opakovanému mylnému tvrzení:
Statutární orgán není oprávněn vydávat žádné potvrzení. A už vůbec ne takové, které by snad mělo právní platnost ve veřejnoprávním řízení. Statutární orgán funguje pouze v rámci vnitřních poměrů právnické osoby, vůči členům. Pokud tomu nerozumíte ani po mém dřívějším podrobném vysvětlení, nemohu Vám už pomoci.

Pokud schválení stavebního záměru bylo vydáno právnickou osobou SVJ, pak ten papír měl úředník akceptovat už napoprvé. Ovšem Vy jste úředníkovi nejspíš vykecal, že souhlas spoluvlastníků ještě nemáte. Takže Vás poslal pryč a opět Vás informoval správně: sdělil Vám, že (většinový) souhlas spoluvlastníků je nutným předpokladem.

A udělal to proto, že věděl kdo bude ze zákona účastníkem stavebního řízení: všichni vlastníci jednotek v domě. To by byl poprask, pokud by bylo SŘ zahájeno a ostatní vlastníci by se o tom dozvěděli až oklikou od stavebního úřadu …

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.