Náklady na právní zastoupení.

Vložil Irena1 (bez ověření), 27. Září 2020 - 16:39 ::

Dobrý den,

aktuálně je žalovaná kamarádka u prvo-instančního soudu se SVJ o zaplacení vyúčtování. Vypadá to, že SVJ má důkazní nouzi. Zajímalo by ji, jak je to s náklady na právní zastoupení v případě, že by její neprohra byla konečná.

SVJ smír nenavrhlo a ani se na něm dohodnout nechce – podle zástupců SVJ v rovnici Má dáti-Dal není místo pro kompromis.

Pokud by bylo SVJ nakloněno smíru, žádala by kamarádka náklady na její právní zastoupení, žádný podíl na soudním poplatku, žádný podíl na právním zastoupení SVJ.

Pokud by SVJ definitivně neuspělo (spor by prohrálo), možná soud rozhodne o míře ne/úspěchu a možná nepřizná náklady nikomu.

Pokud by SVJ před vydáním rozsudku vzalo žalobu zpět – kdo ponese náklady právního zastoupení žalovaného? Bude to má kamarádka sama? Je to uvedeno někde, v nějakém zákoně nebo vyhlášce?

Já poradit neumím. Kamarádka hledá pomoc proto, že její advokátní zástupkyně, přesto že to s ní u soudu se SVJ nevypadá úplně zle, řekla po roce (před 3-tím !! jednáním) že problematice rozúčtování nerozumí a při minulém sezení s kamarádkou pronášela advokátka výroky o tom, že se vzdá kamarádky zastupování. Bohužel takové jednání asi nemohla předpokládat včas ani zjistit. Přitom advokáta hledala právě z obavy, že bude li se muset odvolat, že musí být zastoupena právě nějakým advokátem.

Děkuji za rady

Irena

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.