SVJ, Nájemníci vers. vlastníci, Užívání společných prostor jež nejsou součástí pronajímaného bytu.

Vložil relief, 25. Září 2020 - 15:28 ::

Jak se bránit pokud se Shromáždění společenství vlastníků bytů usneslo, že zahrádky a parkoviště (jsou ve spoluvlastnictví majitelů všech bytů v domě) budou výhradně a bez náhrady používat jen někteří majitelé bytů resp. jejich NÁJEMNÍCI. 80% bytů v domě je pronajímáno a majitelé bytů, kteří byty nepronajímají byli přehlasováni.

Doplnění: Jakou má v tomto případě šanci na úspěch, pokud podám na neoprávněně parkující nájemníky žalobu podle trestního zákoníku § 208 Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru ?

Co by udělal policajt přivolaný k autu nájemníka parkujícím na místě k němuž mám spoluvlastnický podíl ?..nájemník mi parkováním svého auta brání systematicky a dlouhodobě využívat parkovací místo jehož jsem spoluvlastníkem.. Nájemní smlouva nedává nájemníkovi samozřejmě žádná práva parkovat na pozemcích ve vlastniství SVJ.

Děkuji za odpovědi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.