Vložil Vlastnice (bez ověření), 21. Září 2020 - 15:51

„trvá projednání a dokazování několik dní času“

Máte sice pravdu, že se jedná několik dní, dalo by se dokonce napsat, že pouze několik hodin čistého času. Jenže tyto dny jsou rozprostřeny do několika let s mnohaměsíčními přestávkami mezi jednáními (z důvodu stáže soudkyně u jiného soudu, nemoci soudkyně, nedostavení svědka, jiného jednání ve stejný den a mnoha dalších příčin průtahů).

Po několika letech soud napíše, že je místně nebo věcně nepříslušný, věc předá jinému soudu, který začíná od začátku. A to se vyplatí!

Nebo soudkyně věc nechá 10 let zaležet a potom poskytne lhůtu k vyjádření 10 dní, přičemž k pozdějšímu vyjádření se nepřihlíží a po takové době si už nic nepamatujete – to se vyplatí! Navíc nevíte, kdy takováto výzva přijde a co přesně soudkyně bude chtít.

Další chuťovka je, že nevíte, zda soudkyně bude chtít ústní nebo písemné vyjádření. Některá soudkyně chce vyjádření sepisovat předem (a při jednání stačí na předem zaslané písemné vyjádření odkázat), jiná soudkyně k písemnému vyjádření nepřihlíží a vše probírá při ústním jednání.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.