Vložil tomas 22, 12. Září 2020 - 15:27

Nebo prostě na tomto fóru vedete soukromé války a je fuk co píšete?

Fond oprav ( o kterém jste ještě nedávno tvrdil, že neexistuje) může být zaúčtován několika způsoby a žádný není špatně. Některý převládá.

Každopádně není závazkem vůči členům SVJ prostě proto, že je za obvykle situace nevratný, ale spotřebuje se na údržbu nemovitostí.

Vy který jste tu horoval pro to, aby se zúčtoval ihned jako příjem SVJ a nikomu do toho nic neni teď zase tvrdíte, že se vlastně má vést ve jmenných saldech (jak jinak byste asi tak věděl komu mate kolik vrátit)?

Zúčtovává se snad fond oprav? Ne. Takže jediným okamžikem kdy by se stal závazkem vůči členům SVJ je situace, kdyby barák shořel a SVJ se likvidovalo. Ovšem to spolu s celkovým zůstatkem účetnictví.

Fakt doporučuji nevyužívat tento portál k vlastním soubojům a zůstat ve věčně rovině.

A nepouštět se do komentování účetnictvi, protože ona žádná přijata záloha není automaticky závazek. Nejspíš vás plete kam se to účtuje, ale bavíme se o dvou rovinách. O účetnictví a o právu. Účetnictví vám na saldu záloh říká co vám zbývá k rozúčtování. Neříká, že máte něco někomu vracet, ale máte zúčtovat kupříkladu poskytnuté plnění kryté zálohou, tedy převést do prijmu nebo uskutecnit investicí, kterou hodláte provést, nebo si na ni peníze odkládat.

Zůstaneme věční. Zahlcujete to tady „radami“ které v zápětí negujete, protože cílem není diskuze ale útok…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.