Vložil Justitianus, 15. Srpen 2020 - 7:10

Pane tomas 22, už nejméně čtyřikrát jsem vás upozornil, že nejste schopen porozumět jednoduchému textu v českém jazyce. Nechte si to od někoho nahlas předčítat a vysvětlit.

V této diskusi se neřeší vyúčtování služeb. A pletete si navzájem různé povinnosti stanovené různými zákony.

  • Porušení zákona č. 505/1990 Sb. o metrologii má pouze ten následek, že subjektu (SVJ) může být za porušení zákona uložena pokuta.
  • Porušení zákona č. 505/1990 Sb. o metrologii ovšem neznamená, že by náměry neověřených vodoměrů nemohly být použity při rozúčtování služeb.
  • Podle § 11a zákona č. 505/1990 Sb. platí, že uživatel stanoveného měřidla je povinen na žádost osoby, která může být dotčena jeho nesprávným měřením, požádat o přezkoušení stanoveného měřidla. To jste neudělal, o přezkoušení jste nepožádal.
  • Mohl jste svépomocně provést orientační zkoušku vodoměru v místě instalace a na základě prokázané odchylky jste mohl u SVJ uplatnit námitku k vyúčtování služeb podle zákona č. 67/2013 Sb.. To jste ovšem neudělal.

Pletete si zákon č. 505/1990 se zákonem č. 67/2013 Sb o službách. Ten se týká zcela jiných věcí a má jiné adresáty. A pro tuto Vaši natvrdlost jste byl žalován jako neplatič, a prohrál jste u soudů všech instancí (včetně ústavního soudu). A stálo vás to 200000 Kč. Ale pořád kvokáte …

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.