Vložil JaVa, 12. Srpen 2020 - 8:44

Z Vašeho příspěvku spíše vyplývá, že se v první řadě jedná o neschopnost statutárního orgánu vašeho SVJ.Jestliže má nezvratné důkazy o tom,že jeden z vlastníků jednotky v domě, úmyslně či neúmyslně poškodil společnou část a na své náklady nesjednal nápravu, pak je povinnosti statutárního orgánu nechat opravu provést na náklady SVJ a vlastníkovi ji předepsat k úhradě.

Totéž platí i při neoprávněném záboru společných částí.Nejprve mu musíte dokázat, že „si zabral“ něco, co nemá třeba v PV určeno, ke svému výlučnému užívání.

Co se týká jeho povinností vlastníka jednotky, nad rámec zákona 89/2012 Sb., § 1175–1184, nikde tam nevidím, že by musel s Právnickou osobou SVJ/rersp.jejím statutárním orgánem, jednat osobně.

Má nezadatelné právo, nechat za sebe jednat(jak výše uvádíte) právníka a jak dlouho se „věc potáhne“, ho nemusí zajímat.Pokud vše „hradí“ a nemá vůči SVJ dluhy, pak je vše v pořádku.Nechápu na základě čeho, chcete podat návrh na prodej jeho jednotky.Můžete mám to zde něčím pádným doložit.

Přeji hezký den. JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.