Jak řešit obtěžování z bytu do bytu

Vložil Anonymous, 8. Srpen 2020 - 10:50 ::

V jiné diskusi pan Justitianus napsal, že za obtěžování ze sousedního bytu je odpovědný vlastník sousedního bytu, nikoliv osoby v bytě, které toto obtěžování svým chováním způsobují, a že k tomu je konstatní judikatura.

Znamená to tedy, že pokud jsem obtěžována ze sousedního bytu (kouřem, smradem, hlukem, vibracemi), mám se obracet na vlastníka sousedního bytu, v domě nerozděleném na jednotky na vlastníka domu (a tím i sousedního bytu)? (Správy společných částí domu se to netýká, takže SVJ s tím nemá nic společného.)

Prosím o onu konstantní judikaturu, ráda bych věděla, na koho se obracet a s kým případně vést spor. Měla jsem za to, že se musím obracet na obtěžující osobu, tj. na původkyni obtěžování. Původce obtěžování v případě kouře a smradu znám, v tom problém není, jedná se o nájemkyni bytu pode mnou. S důkazy obtěžováí kouřem a smradem problém taky nebude, stačí nafotit její popelníček na parapetu okna pode mnou, případně jí samotnou vykloněnou z okna. S důkazy obtěžování hlukem a vibracem to bude horší, tam nevím, kdo je původcem, ani nevím, jak to zjistit, ale toto obtěžování je zase jenom občas, takže tolik nevadí.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.